Cyient verwerft meerderheidsbelang in Rangsons Electronics Versterkt end-to-end capaciteiten in geïntegreerde techniek, design en productie

Cyient verwerft meerderheidsbelang in Rangsons Electronics Versterkt end-to-end capaciteiten in geïntegreerde techniek, design en productie

  Jan 2, 2015 10:32:23 AM

Hyderabad, India, 2 januari 2015 -Cyient Limited (Cyient) heeft een definitieve overeenkomst getekend om een aandelenbelang van 74% in Rangsons Electronics Private Limited (Rangsons Electronics) te verkrijgen, een toonaangevende elektronica ontwerp en fabricage services bedrijf (EDSM), met het hoofdkantoor in Mysore, India, in een all-cash transactie. De overname geeft Cyient een sterk positie om uit te breiden naar high tech en hoge waarde, systemen geleid door design en oplossingen in lijn met de 3 S’en strategie van het bedrijf (services, systemen en solutions).

Rangsons Electronics is een gevestigde ESDM en systeemintegratie leverancier met meer dan twee decennia ervaring in het ontwikkelen van zeer complexe systemen. Het bedrijf is een gekwalificeerde leverancier voor wereldwijde OEM’s in defensie en ruimtevaart, medische, automotive, telecommunicatie en industriële segmenten. Rangsons Electronics heeft wereldklasse productie-installaties en levert diensten van ontwerp tot productie en end-of-life ondersteuning. Dit omvat ook sterke mogelijkheden in het beheer van introductie cycli van nieuwe producten, met inbegrip van prototyping, certificering en verkoop management.

Krishna Bodanapu, Directeur & CEO, Cyientzei, "Met de sterke domeinkennis in combinatie met een uitgebreid portfolio van oplossingen, industrie-relevante processen, certificeringen en wereldwijde klanten, past Rangsons Electronics zeer goed in de bedrijfsvoering van Cyient. De nieuwe relatie zal Cyient helpen bij de uitbreiding van haar kernactiviteiten, terwijl partnerships met OEM-klanten worden verdiept. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met het Rangsons team om de maximale synergie van deze overname te realiseren, en geloof dat dit ons aanbod nog aantrekkelijker zal maken voor onze klanten."

De overname zal Cyient ook helpen om zich te positioneren als een sterke offset partner. Verder zouden geïntegreerde end-to-end mogelijkheden de bijdrage van het bedrijf aan het 'Maak in India' programma, onlangs aangekondigd door de regering, te versterken.

"Rangsons Electronics heeft het toonaangevende platform van India binnen het elektronica-segment gebouwd met klantgerichte dienstverlening, gedreven door bekroonde kwaliteitssystemen. We hebben in Cyient een complementaire partner gevonden, dat een internationaal technisch oplossingen bedrijf heeft opgebouwd, gesteund door sterke technologie en ethos. We zijn trots om ons met hen te associëren en geloven dat de gecombineerde entiteit uniek gepositioneerd zal worden als een end-to-end geïntegreerd technisch, design en fabricage leverancier. Mijn team en ik zijn erg enthousiast over deze samenwerking en kijken uit naar het bereiken van onze gezamenlijke groeidoelstellingen", zei Pavan Ranga, CEO, Rangsons Electronics Private Limited..

De voorgestelde overname is de derde voor Cyient in minder dan een jaar, en weerspiegelt de sterke focus op groei. Haar overnames eerder in 2014 omvatte Softential, een in de VS gevestigde end-to-end IT service management/assurantie oplossingen leverancier, en Invati Insights, een start-up gegevenswetenschap bedrijf.

Over Cyient Limited

Cyient Limited is een engineering-, netwerk-en operations-oplossingen bedrijf met haar hoofdkantoor in Hyderabad, India. Meer dan 12.500 vennoten in 38 locaties wereldwijd passen expertise in industrieën met inbegrip van lucht-en ruimtevaart, consumentenbescherming, energie, medische, olie en gas, mijnbouw, zware apparatuur, halfgeleider-, spoor-vervoer, nutsbedrijven en communicatie toe. Door nauw samen te werken met klanten om op behoeften te anticiperen en om complexe problemen op te lossen, heeft Cyient lange termijn samenwerkingsverbanden met bedrijven over de hele wereld. Dit stelt hen in staat om meer te kunnen doen en verder te kunnen reiken, wat resulteert in een betere toekomst.

Talk to Us

Find out more about how you can maximize impact through our services and solutions.*

*Suppliers, job seekers, or alumni, please use the appropriate form.